Joost van Tinteren

Voedselveiligheid, kwaliteitsmanagement, supplier management, auditing

Een echte foodie, zoals Joost zichzelf zou omschrijven. Als levensmiddelentechnoloog (HAS Hogeschool) kan hij bogen op een uitgebreide ervaring in zowel productieomgeving (circa 25 jaar) als auditing in de functie van lead assessor bij een certificerende instelling (circa 12 jaar).

Als plantmanager heeft Joost voor diverse (internationale) bedrijven gewerkt op gebied van snacks (General Mills/ Old El Paso), banket (HEMA Banketbakkerijen), koffie (Ahold Coffee Company ) en vlees (Prime Meat). Ervaring met FMCG en lang houdbare producten.

Als senior lead assessor bij Certificerende instellingen (Vincotte, LRQA) is hij ook op vele markten thuis. Gekwalificeerd voor GFSI standaarden (FSSC, BRCGS en IFS Food),  Riskplaza-audit+ en supplier standaarden zoals McDonald’s SQMS, Costco en Aldi en als witness auditor. In de functie van senior lead assessor is ook veel ervaring opgedaan met certificatie- en accreditatietrajecten.

De combinatie van productie ervaring en auditen zorgt voor een pragmatische aanpak en succesvolle ondersteuning in uw bedrijf op het gebied van consultancy, supplier management in de food, cosmetica GMP en pharma EFfCI en Excipact.