Victor Volkers

Kwaliteitsmanagementsystemen, organisatieadvies, ketenmanagement, voedselveiligheid

Victor is van origine veterinair, met ruime ervaring op gebied van de keuring van vee, vlees, gevogelte en vis. Sinds 1993 is hij actief in het buitenland, waar hij begon als EU-inspecteur en begon met advisering op het gebied van voedselveiligheid en veterinaire wetgeving in het kader van de toetreding van nieuwe EU-lidstaten uit Oost Europa, later ook in de Balkan, het Midden-Oosten, China en recent in Afrika. De projecten richten zich op het bedrijfsleven en NGO’s, maar ook op de overheid.
In de loop der jaren is hij op het gebied van kwaliteitsmanagements- en voedselveiligheidsvraagstukken zowel in de plantaardige als dierlijke sector uitgegroeid tot praktisch uitvoerend projectmanager. Hij is gespecialiseerd in managementsystemen als BRC, IFS, ISO 9001, ISO 17020, ISO 17025 en ISO 22000, GlobalG.A.P. en ASC. Een aantal tools, onder andere de ‘Quickscan Voedselveiligheid’ zijn door hem ontwikkeld. Hij begeleidt regelmatig managementteams van zowel bedrijven als kennisinstellingen in hun proces op zoek naar onderscheidend vermogen, optimalisatie van organisaties en verbeteren van de interne managementsystemen. Zijn passie is het coachen en (interactief) trainen van mensen op het gebied van leiderschap, verandermanagement en het beter (leren) samenwerken. Trainen met Victor is naast leerzaam vooral leuk.
Victor stuurt een aantal grote internationale projecten aan op het gebied van voedselveiligheid en water in Ethiopië, Kenia en Rwanda. Deze capaciteitsontwikkelingsprojecten worden gefinancierd door EP-Nuffic, RVO en de Wereldbank.