Foodtrack – Januari 2016

Q-Point ISO 9001:2015 gecertificeerd
Met trots kunnen wij u melden dat Q-Point B.V. als eerste adviesbureau in Nederland gecertificeerd is volgens de nieuwe ISO 9001:2015 norm. Doordat wij zelf de transitie naar de nieuwe norm ervaren hebben, zijn wij perfect voorbereid om bedrijven te begeleiden die gaan overstappen naar of willen starten met deze nieuwe norm. Bedrijven die ondersteuning nodig hebben bij de overgang naar de nieuwe norm kunnen wij individueel ondersteunen. Tevens biedt ons trainingsaanbod u alle ondersteuning die u nodig heeft voor een soepele overgang naar de 2015 versie. Lees hier over Training Kwaliteitszorg ISO9001:2015.

Gewijzigde adresgegevens
Vanaf 1 januari 2016 zijn onze adresgegevens gewijzigd:
Postbus 7001, 6700 CA Wageningen
Agro Business Park 71, 6708 PV Wageningen
Het algemene telefoonnummer is 0317 49 15 81.

Nieuwe GLOBALG.A.P.-IFA versie 5 norm
Vanaf 1 mei 2016 voeren de certificerende instellingen (alleen nog maar) A.P.-audits uit op basis van de nieuwe GLOBALG.A.P.-IFA versie 5 norm. Q-Point heeft voor u de belangrijkste wijzigingen op een rij gezet en aanvullende documentatie samengesteld, zodat u kunt voldoen aan de nieuwe versie van GLOBALG.A.P. Onderdeel van deze nieuwe informatieset is de checklist interne audit. Q-Point heeft haar bestaande GLOBALG.A.P.- handboek aangepast aan de nieuwe GLOBALG.A.P.-norm. Meer weten over wat Q-Point voor u kan betekenen, klik dan hier?

Trainingen Q-Point
Professionele ondersteuning, gebaseerd op kennis en ervaring.
Q-Point wil bedrijven helpen om succesvol te ondernemen. Daarom bieden wij u ook in 2016 een scala van trainingen aan. Een overzicht van alle trainingen van Q-Point vindt u hier.

Geslaagd Symposium Reductie Voedselverspilling.
Op 16 december 2015 vond het, door Q-Point georganiseerde, Symposium Reductie Voedselverspilling plaats in de Burgers’Zoo. De deelnemers werden eerst geïnspireerd door de directeur van de dierentuin, de heer Alex van Hooff. Hij vertelde over zijn motivatie en zijn ervaringen betreft de reductie van voedselverspilling in de restaurants van de zoo. De heer Rien Vervoort van ORFI-Food vertelde over het smakelijke gebruik van reststromen. Sebastiaan Hetterschijt, senior adviseur van Q-Point en projectleider van het project Reductie Voedselverspilling, vertelde o.a. over de mogelijkheden voor de horeca. De deelnemers, die afkomstig waren uit de horeca en de gastvrijheidsbranche, waren zeer geïnteresseerd en werden gemotiveerd om ook bij hun bedrijf de reductie van voedselverspilling te onderzoeken en er mee aan de slag te gaan. Klik hier voor meer informatie over de bijeenkomst. Als u meer wilt weten over Reductie Voedselverspilling neemt u dan contact op met Sebastiaan Hetterschijt. (hetterschijt@q-point-bv.nl).

Seminar Value Chain Management in Ethiopië
In samenwerking met de Jimma Universiteit in Ethiopië organiseerde
Q-Point op 2 en 3 december 2015 een succesvol Seminar over Value Chain Management. Nationale en internationale sprekers deelden hun kennis en ervaringen met de enthousiaste deelnemers. Lees meer over het project met de universiteiten in Ethiopië.

Aanmelden nieuwsbrief