1 februari 2017

GLOBALG.A.P.-IFA: versie 5; is uw handboek al geüpdatet?

Vanaf 1 mei 2016 voeren de certificerende instellingen alleen nog maar GLOBALG.A.P.-audits uit op basis van versie 5. In deze nieuwe versie zijn een groot aantal wijzigingen aangebracht ten opzichte van de oude versie 4, namelijk:

  • Er zijn nieuwe controlepunten bijgekomen;
  • Er zijn bestaande controlepunten gewijzigd qua niveau, of qua inhoud;
  • Er zijn controlepunten afgevallen.

Q-Point heeft voor u de belangrijkste wijzigingen op een rij gezet en aanvullende documentatie samengesteld, zodat u kunt voldoen aan de nieuwe versie van GLOBALG.A.P. Onderdeel van deze nieuwe informatieset is de checklist interne audit. Deze checklist interne audit, met de nieuwe eisen van GLOBALG.A.P., kunt u gebruiken voor het uitvoeren van de interne audit. Tevens hebben wij in ons handboek de GRASP-module standaard opgenomen. Ook kunt u aanvullingen op het handboek krijgen aangaande Tesco NURTURE of F2F van Marks & Spencer.

U kunt bij Q-Point terecht om uw bestaande GLOBALG.A.P.-handboek aan te passen aan de nieuwe GLOBALG.A.P.-norm. Dit kan op drie manieren:

  1. U ontvangt documentatie (een nieuwe inhoud voor uw handboek) op een USB-stick, waarmee u zelfstandig aan de slag gaat.
  2. U ontvangt documentatie (een nieuwe inhoud voor uw handboek) op papier en op USB-stick, waarmee u zelfstandig aan de slag gaat.
  3. U vraagt een bedrijfsbezoek aan en een ervaren adviseur van Q-Point bespreekt met u de aanvullende eisen van GLOBALG.A.P. en de bijbehorende documentatie. Tegelijkertijd voert u samen met hem/haar de interne audit uit. Een adviseur van
    Q-Point zal dan een afspraak met u maken voor een bedrijfsbezoek van 3 uur.

Interesse?
Neem contact op met het secretariaat van Q-Point en vraag het antwoordformulier aan.
E secretariaat@q-point-bv.nl
T 0317 49 15 81

Geplaatst in