11 december 2018

HACCP-certificatie verdwijnt, wat nu?

Stichting Certificatie Voedselveiligheid stopt met het HACCP-certificatieschema. De principes zijn door de jaren heen door vele internationale erkende standaarden opgenomen in eigen certificatieprogramma’s. Het HACCP-certificatieprogramma heeft daarom geen goed draagvlak meer als losstaand certificaat. Meer informatie over de stop: site SCV.

Uitfasering HACCP-certificatie

De driejarige uitfasering eindigt op 1 januari 2021. U moet dus vóór die tijd overstappen op een ander certificaat. Dat lijkt ver weg, maar vanaf 1 januari 2020 worden al geen nieuwe HACCP-certificaten meer uitgegeven!

Welk certificaat is het beste?

 De aard van het nieuwe certificaat hangt af van uw activiteiten.

  • Bent u producent van levensmiddelen? In de meeste gevallen betekent dit dat u het beste de overstap kunt maken naar FSSC 22000. Kijk ook op de website van FSSC 22000.
  • Bent u handelaar of distributeur? Dan is de overgang naar IFS Broker of BRC S&D de juiste zet. Kijk op de website IFS en de website van BRC.
  • Een producent van verpakkingen voor levensmiddelen komt dan weer bij FSSC 22000 terecht.

Advies

De adviseurs van Q-Point BV weten precies wat er bij een transitie komt kijken. De praktische aanpak zorgt er daarnaast voor dat u geen onnodig werk verricht. Kijk voor meer informatie over Q-Point op onze website.

Meer informatie

Benieuwd welk certificaat het beste bij uw bedrijf past en welke stappen er ondernomen moeten worden? Neem dan contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken: contactformulier Q-Point.

Geplaatst in