21 december 2015

Indiase managers op training in Nederland

Van 25 november t/m 4 december 2015 bezochten 6 Indiase managers Nederland in het kader van het Netherlands Management Training Programme (NMTP). De managers volgden een driedaagse training over value chain management en voedselveiligheid. Q-point organiseerde de training.

Na de training volgden de Indiase deelnemers een traineeship bij een van de volgende bedrijven uit het FoodTechHolland (FTH)-cluster: Van Hall Larenstein (University of Applied Sciences), Schouten Europe, Rademaker, Tolsma, Kiremko. Op 4 december volgde een afsluitend evenement, georganiseerd bij Larive International (coördinator van FTH), waar de lessons learned besproken en gedeeld werden. Daarnaast werden ook de kansen tot samenwerking tussen het bedrijfsleven in India en Nederland besproken.

NMTP en FTH
De NMTP is een module onder de Partners for International Business ‘FoodTechHolland’. Het doel van de NMTP is om de handelsrelaties en netwerken tussen Nederland en India te stimuleren en versterken, met daarbij de focus op kennisoverdracht.

FTH richt zich op het ondersteunen van Nederlandse bedrijven die willen toetreden en/of uitbreiden naar de Indiase markt. Het gaat om bedrijven die een duurzame positie op de Indiase markt willen veroveren. Het consortium van meer dan 15 innovatieve en complementaire bedrijven biedt een integrale benadering van voedselproductie en -verwerking, educatie, koeltechnieken, logistiek, distributie en opslag van een breed scala van levensmiddelen.

NMTP is een instrument van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gepubliceerd op: 10 december 2015 | Rijksdienst voor ondernemend Nederland

Geplaatst in