22 februari 2022

Curriculum regeneratieve landbouw en circulaire economie (HiH RACEC)

KENIA

Q-Point BV ontwikkelt momenteel een curriculum over regeneratieve landbouw en circulaire economie voor het On the Farm and Beyond-project in Kenia: Growing Hand in Hand’s capacity for impact through sustainable agriculture.

Farmer Ruth, part of Madete Kabiri women group, Wakhunga village Fungula Sub County, Busia

DOEL

Het doel van dit diepgaande curriculum is het versterken van de technische opleidingscapaciteit van het personeel van Hand in Hand en de kennisbasis van de leden-melkveehouders bij het omarmen van regeneratieve en circulaire economiepraktijken. Het zal de bestaande kloof overbruggen, d.w.z. de beperkte en gelokaliseerde trainingscapaciteit en materialen van Hand in Hand, zodat de organisatie de capaciteit van haar leden op een zinvolle manier kan opbouwen.

Deze zaken zijn geworteld in Hand in Hand’s nieuwe circulaire economie, de op landbouwers gerichte regeneratieve landbouwstrategie en het hanteren van een landschapsbeheeraanpak. Het leerplan zal worden gevalideerd met trainers en 1.600 boeren (80% vrouwen, 40% jongeren) in twee doeldistricten: Busia en Bomet.

Unice and Dickson Muna, Chebole town, Bomet Central Subcounty

HAND IN HAND

Het hoofdkantoor van het project is gevestigd in Nairobi, Kenia, met vestigingen in Busia en Bomet. Met bijna 70% van haar leden die boerderijen en landbouwbedrijven beheren, beschouwt Hand in Hand ecologische duurzaamheid als een essentiële bijdrage aan het voortbestaan van bedrijven en een beter levensonderhoud.

STREVEN HAND IN HAND

Hun doel is de ecologische duurzaamheid van alle Hand in Hand-programma’s te verbeteren. Om dit te bereiken is het cruciaal om benaderingen en capaciteiten in regeneratieve landbouw en circulaire economie te versterken. Hand in Hand heeft goede vorderingen gemaakt met het integreren van klimaatbestendigheid in haar programma’s. Toch is een ambitieuzere aanpak nodig om te zorgen voor duurzame productie en meer veerkracht onder de plattelandsleden.

LANGETERMIJNVISIE

De langetermijnvisie van Hand in Hand is het promoten van winstgevende bedrijven en het rechtstreeks ondersteunen van een gezond milieu-ecosysteem dat bijdraagt aan de veerkracht van dergelijke bedrijven.

KLANT

Hand in Hand International

PARTNERS KLANT

Hand in Hand East Africa

LOKALE PARTNERS

Lokale experts Noel Templer, bodemkundige en Fredrick Kipchumba, boerderijmanager

DUUR

December 2021 – april 2022

Geplaatst in
Getagd met