28 september 2021

Opbouw bedrijven door waardevermeerdering van voedingsproducten in Rwanda en vermindering van na-oogstverliezen (OKP-TMT.21/00095)

Voor dit project richt het post-harvest starterscentrum (incubation unit) zich op schaalbare oplossingen die economische en sociale voordelen opleveren voor landen waarvan een groot deel van de agrarische beroepsbevolking bestaat uit kleinschalige boerenbedrijven. De impact op het milieu wordt zo klein mogelijk gehouden.

Het post-harverst starterscentrum bevindt zich op de Busogo-campus van de Universiteit van Rwanda, in het district Musanze, Noordelijke Provincie, Rwanda. Het starterscentrum verbindt lokale en internationale experts, investeerders, agrofoodbedrijven, boerencoöperaties enz.

CAPACITEIT OPBOUWEN

Het post-harvest starterscentrum heeft capaciteitsopbouw nodig om haar diensten te versterken en om de gemeenschap beter te kunnen bereiken voor de ondersteuning bij bedrijfsontwikkeling. De strategie is gericht op effectievere startersdiensten en meer samenwerking met het starters- en versnellingsnetwerk in Rwanda, waardoor meer impact ontstaat op de FST-studenten en -afgestudeerden.

De training vergroot de capaciteit van de incubatormedewerkers en trainers van DFST en UR-CAVM om starters beter te ondersteunen bij het omzetten van bedrijfsideeën in de praktijk en om de starters te helpen bij het ontwikkelen van kleine duurzame bedrijven die kunnen helpen het leven van de ondernemers en die van hun families en gemeenschappen te veranderen.

DFST

Het Department of Food Science and Technology (DFST) werd in 1999 opgericht op het voormalige Kigali Institute of Food Science and Technology (nu UR-CAVM). UR-CAVM en Q-Point werken al sinds 2013 succesvol samen in verschillende agro- en foodprojecten.

OPDRACHTGEVER

Gefinancierd door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en beheerd door Nuffic, als onderdeel van het Orange Knowledge Programme, projectnummer OKP-TMT.21/00095.

VERZOEKENDE PARTIJ EN PARTNERS

  • School of Agriculture and Food Sciences – College of Agriculture, Animal Science and Veterinary Medicine (SAFS)
  • IPRC Musanze
  • IPRC Kigali

CONSORTIUMPARTNERS Q-POINT

DUUR

April 2021 – maart 2022

 

Geplaatst in
Getagd met