8 september 2015

Vermindering van voedselverspilling in de Nederlandse dierentuinen

Nederland

Projectbeschrijving
In september 2012 is Q-Point in samenwerking met de Koninklijke Burgers’ Zoo een project gestart gericht op het terugbrengen van voedselverspilling in de horecasector. Het project is mede gefinancierd door Agentschap NL.

In eerste instantie zou je niet denken aan voedselderving bij dierentuinen en pretparken, maar toch wordt hier jaarlijks voedsel weggegooid. In dit project is gewerkt aan het ontwikkelen van een aantal tools om beter in te spelen op het bezoekgedrag bij dierentuinen. Na een grondige analyse van bezoekersaantallen, consumptiegedrag, invloed van feestdagen, weer etc. is in samenwerking met een aantal partners een planningsprogramma ontwikkeld. Verder is gewerkt aan optimalisatie van processen en procedures binnen de Burgers’ Zoo aanwezige restaurants. In een latere fase is het project succesvol uitgebreid naar de Apenheul en Dierenpark Emmen. Door een betere planning is de voedselverspilling met gemiddeld 75% teruggebracht, terwijl dezelfde omzet wordt gerealiseerd met 28% minder inkopen.

Opdrachtgever
Koninklijke Burgers’ Zoo/SBIR

Duur
2012 – 2014

Geplaatst in