Lisa Rotteveel

Productontwikkeling, voedselproductie, waardevermeerdering, voedselzekerheid en voedselkwaliteit

Lisa is gevestigd in Nairobi en is als consultant betrokken bij internationale projecten in DRC, Congo, Ethiopië, Ghana, Kenia en Rwanda. Ze is specialist in product- en verpakkingsontwikkeling, waardevermeerdering, gezondheids- en voedingseducatie, ontwikkeling van nieuwe bedrijven, haalbaarheids- en levensvatbaarheidsstudies in de agrofoodsector, waarbij de focus ligt op Oost-Afrika.

Lisa begon haar carrière bij TuttiFoodi, waar ze werkte aan de implementatie van een duurzame droogtechnologie voor tropische groenten en fruit in Thika, Kenia. Het doel: waarde toevoegen aan de hele productieketen door clean labelvoedingsproducten rechtstreeks van de bron te produceren en tegelijkertijd voedselverspilling, verlies na de oogst en ondervoeding te verminderen.

Tijdens haar verblijf in Ghana richtte ze de start-up Hey Chaley op, met als doel lokale empowerment te creëren voor jonge Ghanese vrouwen door hen op te leiden tot zelfstandige naaisters en de kleding in de winkel en online te verkopen.

Dankzij haar ervaring in new business development bij zowel start-ups als corporate bedrijven in de hele voedselproductieketen, weet ze wetenschap en innovatie te vertalen naar praktische en haalbare businesscases van boer tot consument.