Wie zijn wij

Q-Point is een onafhankelijk adviesbureau, gespecialiseerd in project- en ketenmanagement, voedselveiligheidssystemen (HACCP, BRC, IFS, GLOBALG.A.P., GMP, ISO 22000), kwaliteitssystemen (ISO 9001, ISO 14001, ISO 26000) en markt- en bedrijfsontwikkeling met name gericht op bedrijven en organisaties in de agri- en foodsector, zowel nationaal als internationaal. Een relatief nieuwe sector waarin Q-Point adviseert op het gebied van kwaliteitsmanagement, is de cosmeticasector.

Q-Point heeft 11 zeer enthousiaste medewerkers met veel kennis en ervaring die denken vanuit uw ondernemersperspectief. Samen met u denken wij mee over creatieve oplossingen om uw bedrijfsvoering te optimaliseren, uw processen efficiënt in te richten (lean and mean) met een focus op ketenprestatie en duurzaamheid, het wegwerken van verspilling, reductie van kosten, het realiseren van certificering en het beste in uw bedrijf naar boven halen: een no-nonsense-aanpak. Q-Point werkt met een breed scala aan klanten uit de gehele voedselketen, “van grond tot mond”.

Q-Point heeft ruim 15 jaar ervaring met advieswerk, projectmanagement, training en coaching. Gedurende deze periode heeft het team van adviseurs gewerkt voor een groot aantal levensmiddelen- en agrarische bedrijven, foodservice- en supermarktketens, telersorganisaties, collectieve organisaties en overheden in de groente-, fruit-, sierteelt-, boom-, bollen-, zuivel-, vis-, vlees-, ei- en bakkerijsector, de gastvrijheidsindustrie en agrarisch natuurbeheer. De kracht van Q-Point is geënt op een op praktijkervaring gebaseerde aanpak. Afhankelijk van de probleemstelling kan waar nodig een multidisciplinair team van eigen experts of (internationale) partners worden ingezet om het beoogde resultaat te realiseren.

Q-Point heeft in de afgelopen jaren een groot trackrecord opgebouwd in projectmanagement van internationale projecten in Oost-Afrika, Azië, Oost-Europa en de Caribbean op het gebied van organisatieontwikkeling, ketenmanagement, voedselzekerheid, integraal watermanagement en duurzaamheid. De laatste jaren heeft Q-Point ook opdrachtgevers in andere EU landen zoals België, Duitsland, Engeland en Finland. Opdrachtgevers van onze projecten zijn o.a. EP-Nuffic, World Bank/IFC, RVO en ambassades. In deze projecten wordt samengewerkt met andere private en publieke kennispartners. Wilt u meer weten over onze nationale en internationale projecten, klik dan hier.