Cosmetica kwaliteitsborging

In de loop der jaren heeft Q-Point ervaring opgedaan met de verschillende kwaliteits- en duurzaamheidsstandaarden in de cosmetica-, voedingssupplementen- en medische hulpmiddelenindustrie. Q-Point kan uw organisatie ondersteunen op het gebied van GMP Cosmetics/ISO 22716 en ISO 13485 voor medische hulpmiddelen. De ondersteuning kan bestaan uit:

• opzetten en implementatie van een kwaliteitsmanagementsysteem
• uitvoeren van interne audits en begeleiding bij externe audits
• geven van trainingen over hygiëne en andere kwaliteitsaspecten
• advies m.b.t. duurzaamheid, kwaliteit en wetgeving

Wet- en regelgeving voor cosmetica is vastgelegd in de Europese Cosmeticaverordening (1223/2009/EG). Elk cosmeticaproduct is uitvoerig beoordeeld op veiligheid vóórdat het op de markt komt. Het consumentenrisico moet beoordeeld worden en er zijn eisen op het gebied van voorlichting op etiketten en verpakkingen. De nieuwe Medical Device Regulation (eerste semester 2017) is aanzienlijk uitgebreid en vraagt meer van de medische hulpmiddelenfabrikanten.

Binnen ISO 13485 (versie 2016) wordt grote nadruk gelegd op compliance met wetgeving. De ISO-norm NEN-EN-ISO 22716:2007 Cosmetica- GMP- Richtlijn voor Good Manufacturing Practice is er voor producenten die volgens de Warenwet cosmetica onder goede productiepraktijken dienen te maken. In de norm staat welke gedragscodes er zijn, wat de eisen zijn voor werkruimten en apparatuur, wat te doen met afval etcetera. De NVWA houdt toezicht op de uitvoering van bestaande eisen.

__________________________________________________________________

📢 Let op! 📢

Ben jij een kleine (startende) ondernemer in de cosmetica sector en wil je alles weten over de wettelijke eisen die gesteld worden aan jouw bedrijfsruimte? Dan is dit je kans!

Op 20 september organiseert Q-Point in samenwerking met Skinconsult een training GMP Cosmetica (ISO 22716:2007). Tijdens deze dag leggen we je alles uit over de standaard, de eisen die gesteld worden aan je bedrijfsruimte, hygiëne, de beheersing van leveranciers en kwaliteitscontrole. Gecombineerd met praktische tips en voorbeelden uit de praktijk.

Geef je nu op via: secretariaat@q-point-bv.nl

Locatie volgt in een later bericht.

Uitnodiging GMP cosmetica FH

Uitnodiging GMP cosmetica FH