15 februari 2022

Ontwikkelen en implementeren dataverzamelings- en beheerstrategie (5966-OL-Q-POINT)

KENIA

DOELSTELLING

De algemene doelstelling van dit project is het ontwikkelen en implementeren van een strategie voor het verzamelen en beheren van gegevens voor FPEAK die efficiënte en hoogwaardige tuinbouwgegevens aan de tuinbouwsector levert.

FPEAK

De Fresh Produce Exporters Association of Kenya (FPEAK) is Kenia’s belangrijkste handelsvereniging die telers, exporteurs en dienstverleners in de tuinbouwsector vertegenwoordigt. FPEAK ondersteunt telers en exporteurs door technische en marketinginformatie en training te verstrekken, op te treden als informatiecentrum en via actieve lobby- en belangenbehartigingsprogramma’s, om het concurrentievermogen van de sector te verbeteren.

ONTBREKENDE DATASETS

Een van de belangrijkste taken van elke vereniging van exporteurs is om haar leden te vertegenwoordigen. Zonder (een verzameling van) gegevens over het functioneren van haar leden kan de vereniging haar vertegenwoordigende rol niet vervullen en namens de leden lobbyen. Verschillende datasets kunnen op verschillende manieren worden verzameld en gepresenteerd, afhankelijk van de doelstellingen van de vereniging en de doelgroep waarmee de vereniging communiceert, inclusief haar leden.

STRATEGIE

Q-Point ontwikkelt een dataverzamelings- en managementstrategie in lijn met de strategische doelstellingen van FPEAK. De strategie omvat een kritische evaluatie van de dringende databehoeften (must-haves), versus nice-to-haves en vertaalt deze naar een pragmatische implementatiestappenplan. Het plan houdt rekening met de toegang tot bestaande gegevensbronnen (bijv. exportvolumes, intercepties), de interne capaciteit van FPEAK om de gegevens te verzamelen, op te slaan, te behandelen en bij te werken, en hun capaciteit om een deel van dit werk uit te besteden.

KLANT

COLEACP – NExT Kenya programme

VERZOEKENDE PARTIJ EN PARTNERS

FPEAK

DUUR

November 2021 – februari 2022

 

 

Geplaatst in
Getagd met