1 juli 2021

IFS Food versie 7 vanaf vandaag verplicht

Zijn jullie klaar voor IFS Food versie 7?

VANAF 1 JULI 2021 VERPLICHT

Vandaag, 1 juli 2021, is het zover, dan wordt IFS Food-versie 7 verplicht voor alle IFS Food-gecertificeerde bedrijven. De nieuwe versie brengt diverse wijzigingen met zich mee. Die wijzigingen zitten niet alleen in de documentering,  organisatorisch moeten er zaken worden opgepakt.

ONAANGEKONDIGDE AUDIT VERPLICHT

Een van de grootste wijzigingen die vanuit GFSI is opgepakt, is de verplichte onaangekondigde audit. Deze onaangekondigde audit zal een keer per drie jaar plaatsvinden. Om deze reden moet er ook altijd een vervanger van de HACCP-manager intern aanwezig zijn.

UITSLUITING

Daarnaast worden handelsproducten nu als uitsluiting op het certificaat genoemd. Het kan dus zijn dat uw klant gaat vragen om een IFS Broker-certificaat. Deze twee systemen kunnen makkelijk in één handboek worden samengevoegd.

Is alles van de nieuwe versie al verwerkt of is er toch nog wat hulp nodig? Misschien willen jullie interne audits door een externe partij laten uitvoeren, om te kijken waar jullie staan? Kijk met welke certificeringen we u kunnen helpen of klik op de link voor het contactformulier.

Geplaatst in
Getagd met